top of page
Boljun_nosac01.jpg

Boljun Miro

Pula

Područje inovacija:

uporabna pomagala

Nosač mobilnog telefona

3.jpg
1.jpg
2.jpg

U vrijeme kada su smartphoni bili u razvoju, a bluetooth slušalica nije postojala, nastaje ovaj izum koji spada u kategoriju dodatne opreme za mobitele. Tehnički problem koji se rješava ovim izumom je kako omogućiti korištenje mobilnog telefona, bez potrebe za pridržavanje mobitela rukama, ostavljajući tako mogućnost da se rukama nesmetano obavljaju druge radnje tijekom kontinuiranog razgovora na mobitel. Nosač mobilnog telefona obuhvaća okvir nosača mobilnog telefona (1) koji je glavni dio nosača i služi kao povezni dio držaču nosača mobilnog telefona (2) koji se nalazi na gornjoj strani i služi

kao nosač stabilizatora nosača mobilnog telefona (3), te da nosi i pričvrsti okvir nosača mobilnog telefona (1),

a na svojoj donjoj strani služi kao povezni dio hvataljci na vakum nosača mobilnog telefona (4)

koja služi za prihvat okvira nosača mobilnog telefona(1) na poleđinu mobilnog telefona .

Držač nosača mobilnog telefona (2) služi kao povezni dio stabilizatorima nosača mobilnog telefona (3)

koji služe za osiguravanje stabilnosti nosača mobilnog telefona.

Može se jako ekonomično proizvesti, također i u raznim varijantama. Način uporabe je vrlo jednostavan.

Nosač mobilnog telefona se ručno postavlja na poleđinu mobilnog telefona pritiskom na hvataljku, velkro čičak ili nalijepi.
Nakon toga mobilni telefon sa postavljenim nosačem mobilnog telefona spreman je za uporabu. To se postiže tako što korisnik mobilnog telefona, mobilni telefon ručno postavlja na uho. Po prestanku uporabe korisnik samovoljno može dalje držati mobilni telefon na uhu ili ga jednostavno odložiti te skinuti nosač mobilnog telefona sa poleđine mobilnog telefona. To se postiže tako što se hvataljka na vakum ili velkro čičak jednostavno odstrane prstima sa poleđine mobilnog telefona. Očigledno će biti stručnjacima, da bi se ovakva naprava mogla izvesti i od drugih materijala, kao što su drvo, plastika i sl., a također u raznim personaliziranim ili stiliziranim dizajnerskim ili reklamnim varijantama. 

bottom of page